';
side-area-logo

Na specjalne okazje

Menu okolicznościowe

MENU NA CHRZCINY/IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

CENA 125 ZŁ OSOBA DOROSŁA/ 65 ZŁ DZIECI OD 3 DO 10 LAT

Dania ciepłe

1. ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM/ KREM Z ZIELONYCH WARZYW Z GRZANKAMI ZIOŁOWYMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW LUB KREM Z POMIDORÓW I CIECIERZYCY Z GRZANKAMI ZIOŁOWYMI I PRAŻONĄ DYNIĄ

2. JEDNO DANIE DO WYBORU:

– SAKIEWKA Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM, SUSZONYM POMIDOREM W SOSIE BIAŁYM W ZESTAWIE Z ZIEMNIAKAMI I BUKIETEM SURÓWEK
– PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE BOROWIKOWYM SERWOWANA Z ZIEMNIAKAMI I SURÓWKAMI
– SOCZYSTY DUET WIEPRZOWO-DROBIOWY Z ŻURAWINĄ I BOCZKIEM W SOSIE KOPERKOWYM PODANY Z ZIEMNIAKAMI I ZESTAWEM SURÓWEK

3. BARSZCZ UKRAIŃSKI WEDŁUG PRZEPISU MAGDY GESSLER LUB BARSZCZYK CZERWONY Z KROKIETEM LUB PASZTECIKIEM

Przystawki zimne

1. PÓŁMISEK MIĘS PIECZONYCH (KARCZEK, ŁOPATKA, SCHAB)
2. PASZTET Z ŻURAWINĄ
3. TYMBALIKI DROBIOWE LUB JAJKA Z SOSEM TATARSKIM LUB SOSEM WIOSENNYM
4. ROLADA Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO ZE SZPINAKIEM I KAPARAMI LUB ROLADKI Z TORTILLI (SEREK, SALAMI, PAPRYKA, RUKOLA)
5. ŚLEDŹ Z CEBULKĄ I PAPRYCZKĄ CHILLI W OLEJU LUB ŚLEDŹ Z ŻURAWINĄ I POMIDOREM SUSZONYM W OLEJU
6. DORSZ W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM LUB PSTRĄG FASZEROWNY POD GARNIREM
7. DO WYBORU DWIE SAŁATKI : SAŁATKA GRECKA, SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, SAŁATKA WEGETARIAŃSKA (MAKARON, BROKUŁ, JAJKO, SUSZONY POMIDOR, PRAŻONA DYNIA, SOS JOGURTOWY), SAŁATKA JARZYNOWA, SAŁATKA CHŁOPSKA W PIECZONYM ZIEMNIAKU (ZIEMNIAK, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK, BOCZEK, MAJONEZ)
8. WARZYWA SEZONOWE
– SOKI: POMARAŃCZOWY, JABŁKOWY 0,5l/os./ WODA Z MIĘTĄ I CYTRYNĄ BEZ LIMITU
– KAWIARENK: KAWA, HERBATA BEZ LIMITU

WE WŁASNYM ZAKRESIE: OWOCE, CIASTO I ALKOHOL

MENU NA CHRZCINY/IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

CENA 145 ZŁ OSOBA DOROSŁA / 75 ZŁ DZIECKO OD 3 DO 10 LAT

Dania ciepłe

1. ROSÓŁ Z DOMOWYM MAKARONEM / KREM BOROWIKOWY Z GRZANKAMI LUB KREM Z DYNI Z GRZANKAMI ZIOŁOWYMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

2. JEDNO DANIE DO WYBORU:

– SAKIEWKA Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM, SUSZONYM POMIDOREM W SOSIE BIAŁYM W ZESTAWIE Z  ZIEMNIAKAMI I BUKIETEM SURÓWEK
– SOCZYSTY DUET WIEPRZOWO-DROBIOWY Z ŻURAWINĄ I BOCZKIEM W SOSIE KOPERKOWYM PODANY Z ZIEMNIAKAMI I ZESTAWEM SURÓWEK

3. JEDNO DANIE DO WYBORU:

– SZYNKA PIECZONA Z CZOSNKIEM I ZIOŁAMI W SOSIE TYMIANKOWYM Z KOPYTKAMI Z DYNI I SOCZYSTĄ SURÓWKĄ
– DORSZ W SOSIE SZPINAKOWO-ŚMIETANOWYM Z RYŻEM I BUKIETEM WARZYW
– BOEUF STROGANOW LUB FORSZMAK LUBELSKI

4. BARSZCZ UKRAIŃSKI WEDŁUG PRZEPISU MAGDY GESSLER LUB BARSZCZYK CZERWONY Z KROKIETEM LUB PASZTECIKIEM

Przystawki zimne

1. PÓŁMISEK MIĘS PIECZONYCH (KARCZEK, ŁOPATKA, SCHAB)
2. PASZTET Z ŻURAWINĄ
3. POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z MORELĄ GLAZUROWANA FRANCUSKĄ MUSZTARDĄ
4. TYMBALIKI DROBIOWE LUB JAJKA Z SOSEM TATARSKIM LUB SOSEM WIOSENNYM
5. ROLADA Z ŁOSOSIA WĘDZONEGO ZE SZPINAKIEM I KAPARAMI LUB ROLADKI Z TORTILLI (SEREK, SALAMI, PAPRYKA, RUKOLA)
6. ŚLEDŹ Z CEBULKĄ I PAPRYCZKĄ CHILLI W OLEJU LUB ŚLEDŹ Z ŻURAWINĄ I POMIDOREM SUSZONYM W OLEJU
7. DORSZ W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM LUB PSTRĄG FASZEROWNY POD GARNIREM
8, DO WYBORU DWIE SAŁATKI : SAŁATKA GRECKA, SAŁATKA Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM, SAŁATKA WEGETARIAŃSKA (MAKARON, BROKUŁ, JAJKO, SUSZONY POMIDOR, PRAŻONA DYNIA, SOS JOGURTOWY), SAŁATKA JARZYNOWA, SAŁATKA CHŁOPSKA W PIECZONYM ZIEMNIAKU (ZIEMNIAK, OGÓREK KISZONY, SZCZYPIOREK, BOCZEK, MAJONEZ)
9. WARZYWA SEZONOWE

 

– SOKI: POMARAŃCZOWY, JABŁKOWY./ WODA Z MIETĄ I CYTRYNĄ BEZ LIMITU

– KAWIARENKA: KAWA, HERBATA BEZ LIMITU

WE WŁASNYM ZAKRESIE: OWOCE, CIASTO I ALKOHOL

DODATKOWO DO KAŻDEGO MENU PRPONUJEMY DESER 10 ZŁ/os. : SZARLOTKA LUB SERNIK NA CIEPŁO PODANE Z GAŁKĄ LODÓW LUB PUCHAR LODÓW.

PROPONUJEMY RÓWNIEŻ ZA DOPŁATĄ 10ZŁ/os JAKO DANIE GŁÓWNE POLĘDWICZKĘ WIEPRZOWĄ W SOSIE BOROWIKOWYM LUB MALINOWYM Z ZIEMNIAKAMI I BUKIETEM SURÓWEK.

Image module